top of page

מהו פרויקט גמר (תזכורת)

מהו פרויקט גמר?

סטודנטים שלומדים במסלול ללא תזה (מסלול ב') צריכים לבצע פרויקט גמר כחלק ממילוי חובותיהם לקראת התואר השני. פרויקט גמר הוא עבודה עיונית ומעשית בה עוסקים הלומדים בעיצוב, פיתוח, הפעלה, והערכה של סביבת למידה מתוקשבת. פרויקט הגמר הוא פסגת העשייה של הלומדים מבחינת שילוב ידע מעשי ועיוני, שצברו במהלך הלימודים לתואר השני ומהווה 30% מהציון הסופי של התואר השני. סגל המגמה תומך בסטודנטים בביצוע ובהשלמת הפרויקט במסגרת קורסים ייחודיים המהווים חלק מתכנית הלימודים במסלול ללא תזה (סה"כ 8 שש"ס): 

  • "מחקר עיצוב חלק א' - פיתוח" (313.4030) בסמסטר השני ללימודים - סמסטר ב' בשנה א' - 4 שש"ס.

  • "מחקר עיצוב חלק ב' - יישום" (313.4031) בסמסטר השלישי ללימודים - סמסטר א' בשנה ב' - 2 שש"ס.

  • "מחקר עיצוב חלק ג' - הערכה וכתיבה" (313.4032) בסמסטר הרביעי ללימודים - סמסטר ב' בשנה ב' - 2 שש"ס.

המגמה רואה בעבודה שיתופית ערך חשוב. בהתאם לכך, ניתן לבצע את עבודת הגמר כיחידים, זוגות או שלשות (ובמקרים מיוחדים אף רביעיות). במקרה של עבודה שיתופית, לכל סטודנט יקבעו תחומי אחריות מוגדרים בעבודה, באישור מנחי הקורסים המלווים את פרויקט הגמר. כמו כן, בדו"ח המסכם (אותו ניתן להגיש בצוות) יצויין אילו חלקים בוצעו ונכתבו על ידי כל סטודנט, ואילו חלקים בוצעו ונכתבו באופן שיתופי. הציון על פרויקט הגמר יהיה אישי.

עבודה שיתופית או יחידנית? 

תוצרי הפרויקט

2137737248_e9f3e429d1_m.jpg

הדגש בעבודת גמר אינו רק על התוצרים הסופיים, אלא גם על תהליך העבודה, לפיכך, ההגשה תכלול שלושה תוצרים מתוקשבים: 

  • סביבת הלמידה שפותחה במסגרת הפרויקט. 

  • פורטפוליו מתוקשב באתר המגמה המציג את הרציונאל, השלבים העיקריים בתהליך העיצוב והפיתוח, תיאור ההפעלה וההערכה.

  • דו"ח מסכם אקדמי מודפס (עד 26 עמודים לבודד, עד 30 עמודים לצוות של שניים, עד 35 לצוות של שלושה ועד 40 עמודים לצוות של ארבעה ומעלה בפורמט הנתון, לא כולל דפי פתיח, מקורות ונספחים).

היקף הפיתוח וההפעלה 

הפרויקט יכלול פיתוח ויישום של פעילויות למידה בהיקף של כשש שעות הוראה מובנית לכל הפחות. במקרה של עבודה שיתופית, סך כל שעות ההפעלה יגדל בהתאם למספר חברי הצוות. 

תהליך ההערכה והשיפוט של פרויקטי הגמר 

מועד סיום (והגשת) הפרויקט הוא כחודש לאחר סיום סמסטר ב' של השנה השניה. הבחינה תתקיים לקראת פתיחת שנת הלימודים שלאחר מכן. שיפוט העבודה ייערך על-ידי שני חברי סגל באירוע שבו יציגו הסטודנטים את עיקרי עבודתם ותוצריהם, ויתבקשו לענות על מספר שאלות. במקרה של פרויקט גמר שיתופי, העבודה תוצג על-ידי כל חברי הצוות, כשכל סטודנט ידגיש את חלקו הייחודי בעבודה השיתופית. הציון על פרויקט הגמר יינתן על סמך ההצגה והדו"ח המסכם.

bottom of page